“Toen nou, opschieten jongens, anders komen we te laat op school.”
“Hoe laat kom je thuis? 1.00 uur lijkt me wel mooi.”
“Nee mama, ik wil díe koekjes hebben!”

Daar gaan we weer – Ken en ontwikkel je opvoedstijl in vijf avonden

Iedereen kent die situaties waarin je één of twee zinnen uitwisselt en het verdere verloop van de discussie te voorspellen is. Vaak levert dat scènes op die volgens een vast stramien verlopen. Vandaar de verzuchting ‘daar gaan we weer.’ Deze negatieve patronen ondermijnen de sfeer en bovendien vreten ze vaak energie.

Wanneer je met één of meer kinderen regelmatig in dezelfde problemen terechtkomt, kom dan naar de cursus opvoedstijlen. Het kennen van je opvoedstijl biedt vaders en moeders handgrepen om het ‘daar gaan we weer’ patroon te veranderen in een positief ‘zo gaan we voortaan’ scenario. In dit leerproces blijven je eigen talenten en je eigen opvoedstijl het uitgangspunt. Deze cursus is ook geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn/haar opvoedstijl en naar de manier om die te ontwikkelen. Een boeiende cursus bovendien voor ouders die er een verschillende opvoedstijl op na houden. Onder het motto ‘niet aanvallen, maar aanvullen’ leer je elkaars sterke kanten (weer) zien en waarderen.

Werkwijze
In een opgewekte sfeer werken we met een duidelijke methodische aanpak. Er wordt van meet af aan een beroep gedaan op de zelfwerkzaamheid van de deelnemers. Individueel werken wisselt af met instructie door de docenten en uitwisseling in de groep. Het boek ‘Daar gaan we weer’ van Matti van Wifferen is bij de cursus inbegrepen zodat je later nog ’s kunt opfrissen ‘hoe ging het ook alweer?’

De cursus is minder geschikt als het kind onderliggende problemen heeft, die onvoldoende onderkend en aangepakt zijn. Het kan gaan om medische, psychologische of leerproblemen. De cursus werkt ook niet als er bij de opvoeders aanzienlijke individuele of relatieproblemen zijn. Deze contra indicaties vervallen als zulke problemen herkend zijn en ouders geleerd hebben er mee om te gaan.

Praktische informatie

Docenten: Janneke van Bockel
Data: regelmatig en ook op verzoek wanneer u zelf u groep bijeen zoekt
Deelnemers: minimaal 6, maximaal 14
Tijd: in overleg, vijf keer bijeenkomsten van 2,5 uur of drie keer 4 uur
Aanmelding en info: (06) 41 360 719 info@metamama.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *