cover uitvindboek kleinNieuwsgierig wat anderen zeggen over Uitvindboek? Hieronder een greep uit de recensies. Uitvindboek voor ouders is te leen in de bieb (ook het ebook) en te koop bij je boekwinkel, online of rechtstreeks bij de uitgever. En stuur me gerust je reactie als je het gelezen hebt of laat een recensie achter bij bol.com!

Enthousiaste recensie van Marina van der Wal, de huispedagoog van Koffietijd en de Telegraaf: “Twee professionals die samen in staat zijn om openhartig, kwetsbaar te spreken over opvoeden… het blijft knap. Zeker als daar – zonder ook maar één bevoogdend vingertje om hoog te steken – wijze lessen vanuit de theorie aan worden gekoppeld”. Daarnaast doet ze voor zichzelf een ontdekking: “Nog nooit heb ik zo helder uitgelegd gekregen wat het ‘kind-effect’ is op ouders. Hoe groot de invloed hiervan is op de dagelijkse praktijk van een gezin, van ouders, van het omgaan met je kinderen.”

Ouderschapskennis, het vakblad voor ouderbegeleiders en opvoedondersteuners, is onverbloemd enthousiast over Uitvindboek voor ouders. “Knap geschreven, dit uitvindboek – en sterk door de luchtige afwisseling van praktijk en theorie. De kernachtige korte anekdotes zijn ontroerend herkenbaar. Door het openhartig buiten hangen van de vuile was doorbreekt Van Bockel taboes die ouders en maatschappij elkaar, en niet in de laatste plaats zichzelf, opleggen. (…) stel ik voor dit dit toegankelijke boek te verruilen voor het ‘groeiboekje’ van het consultatiebureau als start van de onvermijdelijke pelgrimstocht die ‘ouderschap’ heet.” Lees de recensie als pdf.

TKM jubelt: “Het ‘Uitvindboek voor ouders’ is de nieuwste must-read voor elke ouder, grootouder en professional die met ouders te maken heeft. Een juweeltje vol herkenning, erkenning en positieve aandacht voor het ouderschap.” Lees de hele recensie hier.

Biblion laat weten Uitvindboek op te nemen in de bibliotheekcollectie en beschrijft het boek als ‘de kleine dikke’ (klik op de afbeelding hieronder om hem te vergroten).
biblion recensie

 

 

 

 

Urban Chicks zeggen “Als je er wijzer van wordt, is dat meegenomen, maar het boek is vooral een feest van herkenning en laat je lachen.” En ze zeggen nog veel meer.

De recensent van Opvoedadvies.nl voelde zich eerst op het verkeerde been gezet maar is het uiteindelijk toch eens met de ondertitel ‘Aha! Zo doe ik dat’.

More Please kondigt Uitvindboek op eigenwijze aan.

‘Verfrissend’ noemt J/M Uitvindboek voor ouders, daar zijn we blij mee natuurlijk.
JM recensie Uitvindboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *