Hoe beleef je je ouderschap, wat roept het op over hoe je zelf grootgebracht bent, hoe vermengen of strijden de rollen van ouder/partner/individu, wat vraagt het van je als er kinderen op je pad komen die zich niet meteen laten lezen, wil jij het doen zoals het hoort en past dat ook bij jou en je gezin? Dat soort vragen, en nog veel meer zolang het ouderperspectief maar centraal staat. Voor de training Ouders ervaren en deskundig heb ik een module van vijf keer twee uur ontwikkeld, maar ik maak op verzoek ook kortere sessies. Zo deed ik met een volle zaal een reeks oefeningen rond kwetsbaarheid en werkten we bijna een uur intensief en grotendeels in stilte, heel indrukwekkend.

Er zijn 4 reacties

  1. Janneke

    Het experiment heeft inmiddels al plaatsgevonden en het was ontzettend boeiend. Afgelopen tijd ben ik erg druk geweest in mijn nieuwe rol als directeur van Stichting Ovaal met de Autismecafés voor en door ouders (www.autismecafe.nl). Ik heb wel een paar leuke schrijfsessies op congressen gedaan en het blijft absoluut kriebelen om er meer mee te doen. Als je een mailtje stuurt met je gegevens, dan bewaar ik die even tot zich meer mensen hebben aangemeld en doe ik een voorstel. Goed plan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *