Bepaalde ouders moeten verplichte opvoedhulp kunnen krijgen. Dat vindt bijna zestig procent van de ondervraagden in een onderzoek onder het Brabantpanel. Als de school signaleert dat er problemen zijn bij de opvoeding of als kinderen dreigen te ontsporen, moeten ouders tot opvoedingsondersteuning worden gedwongen, vindt deze meerderheid.

830 mensen deden mee aan de internet-enquĂȘte dat onderzoeks- en adviesinstituut PON uitvoerde in opdracht van deze krant. Sommigen vragen zich tegelijk af of gedwongen hulp zinvol is en ruim eenderde spreekt zich uit tegen dwang. “Als ouders niet zelf inzien dat ze hulp nodig hebben, heeft dat waarschijnlijk geen zin”, merkt een ondervraagde op.

Een verplichte opvoedcursus voor elke ouder? Dat vindt veertien procent van de respondenten een goed idee. Tweederde is tegen. “Dat sluit aan bij resultaten van andere onderzoeken. Ouders vinden dat ze het zelf wel goed doen, maar anderen niet”, zegt Jacqueline van Rijn, manager van het Steunpunt Opvoeding in Den Bosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *