logo verwendagSamen met Gezinsbegeleiding Autisme en Lotje&co organiseert MetaMama een landelijke Vader&Moederdag voor ouders van een kind met autisme. De Baak stelt op zaterdag 25 juni landgoed De Horst in Driebergen ter beschikking, zodat er alle ruimte is om uit te pakken.

Bij mijn lezingen en in mijn werk als oudercoach valt me op dat veel ouders van een kind met autisme zich ‘niet gezien’ voelen. Daarom bedacht ik vorig voorjaar voor de minor Ouderschap & Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden het project ‘verwendag’, bedoeld om jonge aanstaande professionals te verleiden het eens van de kant van de ouders te bekijken. Een dag waarop de behoeftes van ouders centraal staan (want in de dagelijkse praktijk draait alles om het kind). Met als doel de ouders aan het eind van de dag gesterkt en gelaafd, vol goede moed en nieuwe inspiratie, in het besef dat ze er niet alleen voor staan, naar huis te laten gaan.

Heerlijk om alle ideeën over hoe je ouders in de watten kunt leggen nu om te gaan zetten in workshops, lezingen, marktkraampjes en wat dies mee zij. Er is ook alvast een website in de lucht www.verwendagouders.nl natuurlijk ;-)

Ben je nieuwsgierig? Kom dan ook! Nog even geduld en dan zijn de eerste programma-onderdelen bekend. Hoort, zegt het voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *