Uitvindboek coverVers van de pers verschenen bij Lannoo mijn nieuwe boek, Uitlegmoeder. Het is het vervolg op IJskastmoeder.

Nieuwsgierig waar het over gaat? Op de achterflap staat:
‘Ik weet niet of u daarvan op de hoogte bent, maar mijn dochter heeft autisme. Dat zie je niet aan de buitenkant, maar wel in haar gedrag. Ze heeft geen antenne voor wat gepast is en wat niet, stapje voor stapje leert ze dat van buitenom aan. Wij helpen haar het best door daar zo duidelijk mogelijk over te zijn.’ Zijn mond zakt open. ‘Nou begrijp ik het!’ roept hij uit. ‘De eerste les dit schooljaar steekt ze haar hand op en zegt: “Meneer, ik heb gehoord dat u niet zo goed lesgeeft, is dat waar?” Ik heb haar meteen de klas uit gestuurd, maar ze bedoelde dat dus niet om mij te stangen?’ Nu is het mijn beurt om met open mond te luisteren, ze heeft wát gezegd?

Er zijn weinig boeken over tieners met autisme. Janneke van Bockel gunt je een openhartige inkijk in haar gezin: de eerste verliefdheid, de moeizame overgang naar de middelbare school, het samen – met vallen en opstaan – leren omgaan met autisme. Hoe begeleid je als ouder een meer dan gemiddeld kwetsbare tiener wiens ontwikkeling niet altijd aansluit bij het tempo dat de buitenwereld verwacht? Hoe geef je je dochter beetje bij beetje meer zelfstandigheid in een voor haar zo onvoorspelbare wereld? En hoe bezorg je de buitenwereld de nodige ondertitels om haar gedrag en gevoelens beter te kunnen plaatsen?

Boek kopen?
Koop je boek bij voorkeur bij je plaatselijke boekwinkel :-)
Wil je je boek liever rechtstreeks bij de schrijver kopen dan mag dat natuurlijk ook. Indien gewenst mét handgeschreven opdracht. Maak het bedrag (€17,99 plus verzendkosten: €1,95 per boek binnen Nederland, €6,95 per boek binnen Europa) over naar Triodos rekening NL58TRIO 0197.6548.27 op naam van MetaMama en stuur een mailtje met je adresgegevens. Of betaal via IDeal via deze link.

Of toch liever via Bol.com, dat kan natuurlijk ook: Uitlegmoeder en IJskastmoeder.

Leeshonger en behoefte aan meer informatie over het grootbrengen van kinderen met autisme? Misschien helpt mijn boekenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *