Samen met de landelijke oudervereniging Balans organiseert MetaMama de training ‘Ouders ervaren en deskundig’ opnieuw voor ouders van zorgintensieve kinderen.

De meeste trainingen tot ervaringsdeskundige zijn cliënt–georiënteerd zijn (bijvoorbeeld voor ex-verslaafden, of mensen uit de psychiatrie). Ze zijn gericht op het patiëntperspectief en gaan uit van ‘herstel’. Dat is anders bij ouders, waar het draait om de uiteenlopende ontwikkelingsfases van hun kind en vooral om ‘het leren omgaan met’. Daarnaast gaat het vaak om het behouden/bevechten van je positie als ouder ten opzichte van professionals. Kennis van de psychologie van ouderschap is een voorwaarde voor ervaringsdeskundige ouders, daarom ontwikkelden we deze training.

Praktische info
De training start op maandag 16 september 2019 in Amersfoort (pal naast het station) en loopt tot eind januari 2020. Naast aanwezigheid tijdens de trainingsdagen verwachten we van de deelnemers per trainingsdag ongeveer een dagdeel zelfstudie. Dankzij samenwerking met Balans en een subsidie van ZonMw is de deelnemersbijdrage € 35 per dag (totaal dus € 350), inclusief gratis lunches, reader, e-module en een professionele portretfoto.

Data: 16 en 30 sep, 7 en 28 okt, 11 en 25 nov, 9 dec, 6 en 20 jan, eindpresentaties op 31 januari (laatste datum onder voorbehoud)
Tijd: 9.30 uur – 16.30 uur
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 18
Eigen bijdrage: € 350
Locatie: We zijn te gast bij MIND, Stationsplein 125, Amersfoort

Meer info en aanmelden op www.ervaringsdeskundigeouders.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *