We praten graag en veel over onze kinderen, maar heb je het ook over hoe het voor jou is om vader of moeder te zijn? Gek genoeg hebben we het daar niet zo vaak over en ploeteren we vaak in ons eentje met vragen, gevoelens en gedachten. Kom daarom vier ochtenden samen met andere ouders het Ouderschapsspel spelen.

Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders. De vragen zijn gecentreerd rond het in kaart brengen van goede ervaringen, wat je als ouder wil bereiken en wie er met je meedenkt en meehelpt. Het Ouderschapsspel nodigt op laagdrempelige wijze uit tot het uitwisselen van ervaringen en persoonlijke verhalen en er is voldoende ruimte om uit te weiden over gedachten, gevoelens en gedrag. Al spelend en pratend ontdek je nieuwe betekenissen, word je je bewust van wat er gebeurt en groeit je zelfvertrouwen.

Verhalen delen is een krachtige manier om je gehoord en gezien te voelen. Het Ouderschapsspel is daar een mooie vorm voor en draagt bij aan je persoonlijke groei als ouder.

In vier ochtenden komen de volgende thema’s aan bod:

  • Dit ben ik als ouder
  • Zorg voor jezelf
  • Dit is mijn gezin
  • Dit is mijn kind

Met daarin vragen zoals: Waar ben je trots op als ouder? Wat geeft jou kracht? Wat is belangrijk in jullie gezinsleven? Waar is jouw kind goed in?

Reacties van deelnemers
‘Ik vind het bijzonder dat we als ouders zo snel zulke persoonlijke verhalen delen’ (Janice, moeder van twee schoolgaande kinderen)
‘Heerlijk om met een paar woorden al begrepen te worden’ (Peter, vader van een tiener in het speciaal onderwijs)
‘Alles, ik neem alles wat hier is gezegd mee naar huis.’ (Sharaida, moeder van twee kleine kinderen)

Praten met ouders wordt begeleid door Janneke van Bockel. Ze is ouderschapsdeskundige, moeder en schrijver van onder andere het Uitvindboek voor ouders, over de psychologie van ouderschap en Tussen Jou en Mij, een schrijf- en doeboek voor ouder en kind.

Op dit moment staat er geen groep gepland. Stuur een mailtje naar info@metamama.nl als je belangstelling hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *