Kinderen grootbrengen is soms een hele klus. Altijd maar ‘de grootste’ moeten zijn als ouder is bovendien niet gemakkelijk. Vanuit bezorgdheid, frustratie of onzekerheid reageer je soms op een manier die je helemaal niet wilt. Waar komt dat vandaan? Wat vraagt het eigenlijk van ouders om kinderen groot te brengen? In Schrijven met ouders sta je als ouder centraal en onderzoek je je eigen ouderschap. Alle mensen met kinderen van harte welkom: van jong tot ‘oud’.

Schrijfervaring is niet nodig. Deze schrijfsessies gaan namelijk niet over mooi schrijven, of het optekenen van je levensverhaal. Het is een manier om al schrijvende te onderzoeken hoe jij je ouderschap beleeft.

cartoon: Grant Snider

In vijf ochtenden beschrijf je allerlei belevenissen van je ouderschap, vanuit verschillende perspectieven. Creatieve en veelzijdige oefeningen helpen je daarbij op weg. Wat roept het op over hoe je zelf grootgebracht bent? Hoe vermengen of strijden de rollen van ouder, partner en individu? Wat vraagt het van je als er kinderen op je pad komen die zich niet meteen laten lezen? Wil jij het doen zoals ‘het hoort’? En past dat ook bij jou en je gezin? Waar krijg je energie van? Wanneer is iets goed gelukt? Dat soort vragen onderzoeken we via de methodiek van autobiografisch schrijven.

Al schrijvend zie je soms verrassende samenhangen en ontdek je vaak met terugwerkende kracht de betekenis van gebeurtenissen en ontmoetingen. Steeds staat daarbij het ouderperspectief centraal. Elke bijeenkomst verkennen we een nieuw thema waarbij we in de eerste bijeenkomst natuurlijk de tijd nemen voor kennismaken met elkaar én deze manier van schrijven. Doe je mee?

Schrijven met ouders wordt begeleid door Janneke van Bockel. Ze is ouderschapsdeskundige, moeder en schrijver van onder andere het Uitvindboek voor ouders, over de psychologie van ouderschap en Tussen Jou en Mij, een schrijf- en doeboek voor ouder en kind.

Op dit moment staat er geen groep gepland. Stuur een mailtje naar info@metamama.nl als je belangstelling hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *