Balans Magazine vroeg me een artikel te schrijven over mijn band met Alice van der Pas en wat haar gedachtengoed voor mij zo bijzonder maakt.

Toen ik in 2006 tijdens een post-hbo opleiding kennismaakte met het werk van Alice van der Pas was het alsof er een jackpot aan kwartjes viel. Bladzijden lang zat ik instemmend te knikken en onderstreepte mijn potlood het ene na het andere inzicht. In één klap kreeg ik taal voor zowel mijn eigen zoektocht als ouder, als mijn verlangen om als oudercoach iets voor ouders te betekenen. Waar hulpverleners als vanzelf de kant van het kind kiezen, daar kijkt Alice van der Pas primair naar ouders. Ze maakt bovendien duidelijk dat dit geen tegenstelling is. Dat ouders en kinderen hetzelfde belang hebben. Iedere ouder wil het beste voor zijn kind. Dat wil niet zeggen dat het altijd lukt. Dat maakt je als ouder enorm kwetsbaar. Door daar oog voor te hebben en steun te bieden aan ouders, help je ook de kinderen. In een notendop is dat het uitgangspunt van haar ouderschapstheorie.

Lees in de pdf het hele artikel.

Zie ook de Balansactie om Uitvindboek voor ouders met 25% korting aan te schaffen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *