Onlangs heb ik de stoute schoenen aangetrokken om een cursus poëzie schrijven te gaan volgen bij Ingmar Heytze. Met als inzet om te onderzoeken of poëzie ook onderdeel van mijn gereedschapskist kan worden, om psychologie van ouderschap in de spotlight te zetten.

Ik werk aan een serie gedichten rond een ouder van een depressieve/suïcidale jongvolwassene. Een perspectief dat nogal eens onzichtbaar is bij professionals. Toen ik in een oproep van de organisatoren van de Talkshow 113 Netwerk Ziekenhuizen zag dat ze openstonden voor suggesties heb ik met knikkende knieën een paar van mijn teksten toegestuurd. Dat kreeg vervolgens een onverwachte wending; ze vroegen me of ik een gedicht in opdracht wilde schrijven om de Talkshow op 15 november mee af te sluiten. En of ik dat gedicht dan ook zelf wil voordragen. Wat geweldig om zoveel vertrouwen te krijgen. Met ontzettend veel dank aan Ingmar Heytze voor de bemoediging en zijn pragmatische lessen.

Nieuwsgierig? Je kan de voordracht hier terugkijken (als je me zoekt, ik zit aan het einde). En dit is het gedicht geworden dat ik voor hen geschreven heb:

tekst gedicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *